снимка БулфотоХората няма нужда да се презапасяват с медикаменти. Това заяви

...
снимка БулфотоХората няма нужда да се презапасяват с медикаменти. Това заяви
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Презапасяването с лекарства е абсолютно ненужно

снимка Булфото

Хората няма потребност да се презапасяват с лекарства. Това съобщи водачът на партия „ Воля “ Веселин Марешки в предаването „ Офанзива “ по Канал 3 във връзка дефицитът на избрани медикаменти в аптечната мрежа у нас, съобщи вести.бг.

Той позволи, че има и случаи на реекспорт на медикаменти, като акцентира, че в тази ситуация, това е аморално.

„ Периодично свършват лекарства на един производител, като в това време се внасят такива на различен производител. По този метод фармацевтичните компании се стремят да запълнят дефицита. Към момента системата работи обикновено и съумява да задоволи потребностите на хората. Индустрията не е планувала толкоз огромно търсене на медикаменти. Случва се да има неналичия на медикаменти без да е имало пандемия “, напомни Марешки.

„ Пазарът на медикаменти е свръх контролиран. Законодателството в сферата е много остаряло и това пречи и на аптеките да се развиват и на пазара, с цел да е задоволително покрай пациентите. Единствената цел е да бъде непокътнато монополното състояние на избрани производители за сметка на пациентите. Ние сме още на равнището от 20 век. Не се дава опция да се развива един съвременен бизнес “, съобщи водачът на партия „ Воля “.

По думите му съвсем няма законно работеща денонощна аптека. Той регистрира, че макар рецесията, се е реагирало бързо и съответно.

„ Светът не бе квалифициран за тази рецесия. Към днешна дата не би трябвало да се пристъпва към по-строги противоепидемични ограничения. Това би нанесло по-голяма щета “, смята Веселин Марешки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР